понеділок, 11 вересня 2017 р.

Сучасний урок

Як допомогти дитині навчитись читати англійською мовою


Методика Хелен Дорон допоможе дитині вивчити англійську й полюбити сам процес навчання


У сучасному світі вже не постає питання необхідності вивчення англійської мови. Багато батьків вже переконались у тому, що краще її починати вчити в ранньому дитинстві.
Але в школах, на курсах іноземних мов та репетитори основну увагу приділяють вивченню розмовної англійської та граматики, а на вміння читати мало хто звертає увагу й не навчає цьому.
У навчальних центрах міжнародної мережі навчальних центрів «Англійська Хелен Дорон» серед 20 курсів для дітей від 3 місяців до 18 років є окрема навчальна програма «Polly Reads and Writes», основна мета якої - навчити дитину писати та читати.
Вміння читати дає можливість знайомитись з сюжетами книжок в оригіналі, розуміти текст на інструкціях, де немає перекладу рідною мовою, читати Інтернет-ресурси та періодичні видання англійською. Читання розширює словниковий запас, допомагає навчитись думати англійською та краще говорити.
Саме тому, даємо Вам кілька порад, як допомогти дитині вивчити англійський алфавіт та полюбити читати англійською.
·         Уявіть разом з дитиною, що літери - це мешканці казкової країни. Деякі дружать між собою, інші ворогують. Одні люблять гуляти й потрапляти у всілякі пригоди, інші більше люблять бути одні. Це допоможе Вам в подальшому обґрунтувати дитині, чому одну й ту саму літеру ми читаємо по-різному, а літеру «e» дуже часто взагалі не читаємо.
·         З самого початку поясніть дитині різницю між літерами та звуками. І ще при вивчені алфавіту звертайте на це увагу.
·         Вигадайте свій алгоритм вивчення літер. Наприклад спочатку вивчайте голосні та обводьте їх в кружечок після того, як вивчили. А потім приголосні.
·         Візьміть якесь слово, яке добре знає Ваша дитина, та починайте вчити літери, з якого воно складається. Продемонструйте, що ті самі літери можуть утворювати й інші слова. Напишіть та прочитайте їх.
·         Спробуйте метод «Look and Say», який використовують викладачі у британських школах. Суть способу полягає у наступному: дитина повинна запам’ятати, як пишеться та звучить слово. Діти бачать написане слово і вимовляють його. Цей метод подібний системі раннього розвитку дитини Глена Домана, який використовує картки з словами.
·         Якщо Ваша дитина любить малювати або робити різноманітні поробки, давайте назви їм англійською мовою, а потім разом читайте.
·         Можна написати власну книжку англійською мовою з цікавими ілюстраціями. Такий текст дитині точно буде цікаво навчитись читати.
·         Звертайте увагу на рекламні вивіски на вулиці. Читайте їх, перекладайте, поясніть дитині сенс слова.
·         Вчіть читати й говорити правильно з самого початку. Якщо Ви не впевнені у власній вимові, слухайте аудіозаписи англійською, зверніться до професіоналів.
·         Навчання повинно проходити весело. Вигадуйте різноманітні ігри, ховайте літери в кімнаті, а потім складайте з них слова та цілі речення.
·         Використовуйте новітні технології. Є дуже багато мобільних додатків, які допоможуть Вашій дитині навчитись читати легко й весело. Наприклад, Helen Doron Read, від освітньої групи «Англійська Хелен Дорон».
·         Не забувайте про індивідуальність кожної дитини. Деякі групи літер дитині можуть даватись досить складно. Перейдіть до інших, поступово повертайтесь до тих, що ще не вивчили.
·         Результат не змусить себе довго чекати, якщо у навчанні буде системність та регулярність. Не потрібно за тиждень намагатись вивчити алфавіт, а на наступному навіть не пригадати ні однієї літери.
·         Навчання повинно бути різноманітним. Вивчайте англійську в навчальному центрі, вдома, на вулиці, в дорозі та на прогулянці в лісі.
·         Хваліть дитину за результат! Вивчила голосні літери – «Молодець!», прочитала речення – «Браво!»


Немає коментарів:

Дописати коментар